Skip to main content

Fernando DazaL’art contemporani està ple de talents únics que exploren noves fronteres i desafien les normes establertes. Entre aquests artistes destacats es troba Fernando Daza  amb un original treball sobre la forma, el color i l’espai. 

Llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Sevilla, Fernando Daza ha construït una carrera sòlida basada en la seva habilitat per a transformar conceptes abstractes en generoses expressions visuals.
L’artista s’ha guanyat un lloc important en el món de l’art contemporani gràcies al seu enfocament innovador i la seva dedicació a l’exploració artística. El seu estil distintiu es caracteritza per l’ús de contrastos atrevits juntament amb una gamma cromàtica precisa i harmoniosa que li permet crear composicions que són tan visualment impactants i com molt originals .

L’element comú en el seu art és el paper, una simple fulla esquinçada delicadament a mà i enganxada amb absoluta precisió en una tela, no cal res més per convertir-la en una obra d’art.

Aquest objecte, aparentment senzill, fruit de la seva investigació personal, és transformat en un concepte modern, plenament minimalista, ja que una  simple fulla de paper posada a les mans d’aquest artista.

Daza és capaç de crear una obra d’art d’una bellesa única realitzada amb una habilitat extraordinària, on la manipulació manual i el talent artístic es conjugen en un sol ent d’una manera no vista fins ara en el món artístic creant amb una senzilla fulla de paper una obra amb quatre tons minuciosament estudiats.

El primer element és el color de la tela, el segon és el color del paper on cal parar atenció a la fibra del trencat del paper, la tercera és la personalitat i la textura de la propia fulla plena de color que fan de cada obra de Fernando Daza una peça original i única, a la que cal afegir-hi com a final l’ombra pròpia del volum del paper . Fernando Daza

És un plaer poder gaudir del conjunt de les fulles de l’aquarel·la d’excel·lent qualitat en diversos colors, integrant-les en les seves obres de manera que cada peça adquireix una textura i un caràcter únic. 

També ha creat obres d’art tallant papers amb cúter i encaixant-los per a formar simetries de gran originalitat, demostrant una precisió i creativitat excepcionals.
Un dels seus temes més representatius és «Black and White». En aquestes obres, l’artista utilitza el contrast entre el blanc i el negre per a explorar la dualitat i la tensió. La simplicitat aparent de l’obra és enganyosa, ja que mitjançant la interacció entre les formes i els espais negatius, aconsegueix crear una sensació de profunditat i dinamisme.

Aquesta sèrie convida a l’espectador a reflexionar sobre la coexistència d’oposats i la complexitat de la percepció. L’obra és un testimoni de l’habilitat d’utilitzar elements minimalistes, tela i paper.
Una altra sèrie significativa és quan treballa amb la forma circular. En aquestes peces l’artista se centre en l’ús del color com a mitjà d’expressió.

El cercle, una forma geomètrica perfecta i eterna, és utilitzat per Daza per a representar l’harmonia. Un color com el carabassa  intens i ple d’energia, afegeix una capa de vitalitat a la composició. «Cercle Taronja» no sols és una exploració del color i la forma, sinó també una meditació sobre la connexió entre el visual i l’emocional. L’obra transmet una sensació d’equilibri i dinamisme, reflectint l’habilitat de l’artista per a utilitzar el color de manera evocativa.
La sèrie «Monocrom» és un altre exemple del seu mestratge en la manipulació del color i la forma. En aquestes obres, l’artista s’enfoca en la utilització d’un sol color per a explorar les variacions tonals i les subtileses de la llum i l’ombra.

Cada peça de la sèrie «Monocrom» és una exploració profunda de la textura i la percepció, mostrant com un únic color pot transformar i definir un espai.

Aquestes obres destaquen l’habilitat tècnica de Daza i el seu compromís amb l’exploració contínua de nous límits artístics.Fernando Daza
Fernando Daza no sols és conegut per les seves habilitats tècniques, sinó també per la seva capacitat per a connectar emocionalment amb els seus seguidors i col.leccionistes repartits per diversos països d’Europa i Estats Units. Les seves obres transcendeixen la mera representació visual, convertint-se en un treball que convida als espectadors a participar en un diàleg contemplatiu. 

A més del seu treball individual,  participa activament en la comunitat artística, col·laborant amb institucions i participant en exposicions tant a Espanya com a l’estranger.

El seu compromís amb l’educació artística i la seva passió per l’art han fet d’ell una figura respectada en l’àmbit acadèmic i professional.
Les exposicions de Fernando Daza han estat ben rebudes, consolidant la seva reputació com un dels artista contemporanis més interessants de la seva generació.

La seva capacitat per a combinar tècnica, innovació i reflexió profunda ha fet que el seu treball sigui buscat per col·leccionistes i omplin articles de crítics reconeguts elogiant la seva creativitat.
Fernando Daza és un artista contemporani que amb el seu treball fa un polze ampliant les expectatives i enriquint el panorama artístic. A través de les seves obres Daza demostra la seva habilitat per a capturar l’essència de la forma i el color, oferint una experiència visual i emocional que convida a la reflexió.

El seu estil vibrant i el seu enfocament conceptual profund fan que la seva obra sigui una celebració de la creativitat.
No és sols un testimoniatge del seu talent artístic, sinó també una inspiració per a aquells que busquen explorar i expandir els límits de l’art contemporani. El seu llegat és una prova que la veritable innovació i la passió per l’art poden ajudar a entendre una mica millor que la qualitat i la imaginació dels verdaders artistes no s’acaba mai.

Pots visitar la nostra pàgina per veure les obres presentades per aquest artista.